Ontmoeting tijdens speedmeet werkzoekenden en vriesvers-aanbieder Ardo

Het is inmiddels twee jaar geleden dat het WerkgeversServicepunt West-Brabant (WSP) van het Werkplein van start is gegaan. Door persoonlijk contact en innovatieve matchingsvormen worden mensen van een bijstandsuitkering naar werk begeleid. Wethouder Jan Aarts sloot 8 maart aan bij een speedmeet tussen kandidaten en werkgever Ardo om terug te blikken op de lokale en persoonlijke aanpak van het WSP: “Soms moet je out-of the box denken om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen.”

 

Werk betekent meedoen

“Ik zit al jaren zonder werk, daar word je heel erg moe van. Het is fijn om meer te kunnen doen dan vrijwilligerswerk en moeder zijn”, volgens speedmeet deelneemster Aissatou. Wethouder Aarts ziet dit vaak terug bij de mensen uit zijn gemeente: “Ik ben er altijd van onder de indruk dat iedereen in Zundert wil meedoen en wil werken.” Tijdens de speedmeet op 8 maart zijn 15 werkzoekenden in gesprek gegaan met Tempo Team om te ervaren of er sprake is van een match met de klant Ardo, fabrikant van vriesverse groenten, kruiden en fruit.

 

Persoonsgerichte matches

Het WerkgeversServicepunt organiseert verschillende activiteiten om matches tot stand te brengen, waaronder 2 tot 3 speedmeets per maand. De deelnemers zijn uitgenodigd door WSP-adviseur Moniek van Dongen, die vertelt over haar mensgerichte aanpak: “Ik ken mijn kandidaten. Die spreek ik wekelijks zodat ik weet wat er speelt, wat ze kunnen en waar ze de grootste kans hebben om aan de slag te gaan.” Door de persoonlijke en proactieve aanpak kunnen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt profiteren van de gunstige economische ontwikkelingen in West-Brabant. Zo is in 2017 het aantal bijstandsgerechtigden in de regio met 2,6% gedaald.

 

Flexibel en duurzaam

Ardo-personeelsfunctionaris Gieneke Smit hoopt met de speedmeet nieuwe collega’s te vinden voor het aankomende seizoen: “Zodra spinazie geoogst kan worden, moet het ook snel van het land. Als er niet genoeg mensen zijn, dan valt bij ons een lijn stil. Daarom zoeken we tijdens het seizoen naast de 150 vaste medewerkers zo’n 100 flexibele uitzendkrachten om onze ploegendiensten te versterken. Veel van de flexibele kandidaten komen ook vaker bij ons terug. We zijn op zoek naar mensen die we werkgeluk en een duurzame plek kunnen bieden.”

 

Stapje meer

Sanne Keijzer van Tempo-Team werkt ‘inhouse’ bij Ardo om invulling te geven aan deze personeelsvraagstukken: “De kandidaat staat centraal, van daaruit gaan we in gesprek wat we voor de kandidaat kunnen betekenen. Mensen willen graag werken, maar door wisselingen in de productie kan dagelijks werk niet altijd bij een bedrijf geboden worden. Doordat we regionaal een groot netwerk hebben, kunnen we mensen een volle werkweek bieden bij verschillende bedrijven. Als Tempo-Team Inhouse Service staan we voor ‘Doe meer’. Net een stapje meer voor de kandidaat, de klant en de juiste match.

Geef een reactie