Kerstmis en afvalscheiding centraal tijdens Vakantieweek Rijsbergen

De jaarlijkse Vakantieweek in Rijsbergen staat dit jaar in het teken van kerstmis en afvalscheiding. Zo staan er midden in de zomer kerstbomen op het evenemententerrein aan de Laguiten en worden de kinderen supporter van Schoon.

Supporter van Schoon
Alle kinderen en vrijwilligers gaan aan het begin van de Vakantieweek Schoon van start. Samen met Wethouder Johan de Beer van de gemeente Zundert ontvangen zij maandag 29 augustus om 10.30 uur hoog bezoek van het ‘Ministerie van Schoon’. Het meemaaktheater brengt de aanwezige kinderen op ludieke wijze op de hoogte van het nieuwe afvalscheidingsbeleid. Het theater zit vol met educatieve en interactieve elementen en sluit af met een muzikaal stukje gymnastiek. De hele week staat hierna in het teken van het afval scheiden en natuurlijk Kerstmis!

Gescheiden inzamelen
De hele week staan er op het evenemententerrein vier ‘mini-milieustraatjes’, Papier – Plastic – Drinkpakjes – Restafval. Door kinderen bewust mee te laten werken aan het scheiden van afval dragen zij bij aan een veilig en leefbaar milieu waar het fijn is om te spelen.

Geef een reactie