Illegale sigaretten in caravan, twee verdachten aangehouden

Rijsbergen – Politie en Douane hebben woensdag 20 juli 2016, na een tip, in een caravan op een camping aan de Bredaseweg circa 18.000 illegale sigaretten en een contant geldbedrag van circa 1400 euro aangetroffen. De rookwaar en het geld zijn in beslag genomen. Een 25-jarige vrouw en 29-jarige man uit Polen werden als verdachten aangehouden ter zake witwassen.

De wijkagent van Rijsbergen kreeg tijdens zijn werk een tip dat bewoners van een caravan sigaretten uit Polen halen en die op de camping verkopen. De sigaretten zouden volgens de tipgever in de caravan liggen.

Actie

De wijkagent nam contact op met de Douane, waarna woensdagmiddag tot actie werd overgegaan.  In de caravan was een 25-jarige vrouw, die naar eigen zeggen ‘Just on holiday’  was. Na enkele telefoontjes kwam ook een 29-jarige man ter plaatse die toegaf de bewoner te zijn. Beide personen werden als verdachten aangehouden. De Douane nam de sigaretten in beslag, het contante geld, drie mobiele telefoons en een laptop werden door de politie meegenomen.

Brond:Politie

Geef een reactie