Hennepdrogerij opgerold

Klein Zundert – De penetrante henneplucht heeft er voor gezorgd dat de politie een drogerij heeft kunnen oprollen in een bedrijfspand. Twee verdachten zijn aangehouden.

Op vrijdag 1 september 2017 om 14.00 uur kwam er bij de politie een melding van overlast van de penetrante geur binnen rondom een bedrijfspand aan de Heischoorstraat. Verschillende surveillance-eenheden werden die kant op gestuurd omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij, – knipperij of – drogerij zou kunnen zitten. Het pand werd van verschillende kanten benaderd. Er werd een 42-jarige man uit Klein Zundert aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat een deel van de loods als drogerij was ingericht en een andere deel als woning. Er stonden meerdere zakken met henneptoppen en in enkele ruimtes stonden allerlei goederen die nodig waren om een drogerij te laten werken. De man werd aangehouden. Korte tijd later kwamen een vrouw en een kind aanlopen. Ze gaven aan daar ook te wonen. Hierop is de 41-jarige vrouw aangehouden, het kind is overgedragen aan een familielid. Er bleek voor meer dan 25 kg aan toppen te staan. Alles, inclusief de apparatuur, is in beslag genomen.

Onwenselijke situatie

Het is natuurlijk strafbaar om een hennepdrogerij te runnen. Daarnaast is het verboden om in een bedrijfspand te wonen. En het is al helemaal onwenselijk voor een tiener om te wonen en op te groeien tussen de henneptoppen. Om deze redenen zullen de verschillende instanties op de hoogte gebracht worden om deze situatie vanuit hun expertise te beoordelen en eventueel aan te pakken.

Bron : Politie

Geef een reactie