Feestelijke opening van watertappunt Rijsbergen

Sinds 17 mei heeft Rijsbergen een openbaar watertappunt dat vandaag feestelijk werd geopend door wethouder Johan de Beer. Om 15:30 uur tapte hij de eerste fles water, op de voet gevolgd door inwoners van Rijsbergen.

 Bijdrage aan waterprojecten in ontwikkelingslanden

Het watertappunt in Rijsbergen staat op het Lindekensplein. Het is het tweede watertappunt in de gemeente Zundert; de andere watertap is te vinden op het Van Goghplein in Zundert. De watertappunten worden in samenwerking met Brabant Water en stichting Join the Pipe geplaatst. “Met deze openbare watertappunten kan niet alleen jij onderweg schoon drinkwater tappen. Ieder tappunt draagt ook bij aan water- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden,” aldus wethouder Johan de Beer.

Week van Ons Water

De opening van het watertappunt vond plaats tijdens de ‘Week van Ons Water’ van 12 – 21 mei. Tijdens deze landelijke campagneweek organiseren gemeenten en organisaties, zoals ‘Samenwerken aan Water in West- en Midden-Brabant’ en Waterkring De Baronie, activiteiten om inwoners bewuster te maken van waterverbruik en -overlast.

Op donderdag 18 mei kan men met vragen over watergebruik terecht in de All You Need is Water-caravan of de Virtual Reality Game spelen tijdens de weekmarkt in Zundert van 9 tot 15 uur (Nassauplein, Zundert). Tevens worden inwoners opgeroepen om hun foto van het water te maken en deze te mailen naar waterloket@zundert.nl. De mooiste foto’s worden in het gemeentehuis ten toon gesteld en maken kans op een prijs.

 

Geef een reactie