Directeur Regio West-Brabant stopt in februari 2017

Mart Dircks neemt  23 februari 2017 afscheid als directeur van de regionale samenwerking Regio West-Brabant (RWB). Twee dagen later wordt hij 65 jaar. Hierover informeerde hij het dagelijks bestuur. Vandaag maakte hij het nieuws bekend aan zijn medewerkers. Dircks is sinds de oprichting in januari 2011 directeur van het samenwerkingsverband van de 19 West-Brabantse gemeenten. Het eerste jaar oefende hij deze functie parttime uit in combinatie met zijn functie als gemeentesecretaris van Etten-Leur.

Tijdens zijn vakantie besloot Dircks een half jaar eerder dan zijn pensioengerechtigde leeftijd te stoppen.  De RWB maakt op dit moment een traject door waarin het bestuur meer focus aanbrengt in de samenwerkingsonderwerpen in RWB-verband. De uitkomst van dit traject heeft gevolgen voor de ambities van de regionale samenwerking en de rollen, taken en structuur van de organisatie en. “Ik wil mijn opvolger de ruimte bieden om op zijn of haar manier invulling te geven aan de toekomstige organisatie,” aldus Mart Dircks.

Dircks kijkt tevreden terug op zijn tijd bij de Regio West-Brabant. 

“Er zijn veel goede en mooie dingen gedaan. Het was een uitdaging om zes jaar geleden van meerdere samenwerkingsverbanden met hun eigen cultuur en dynamiek één organisatie te maken. Dat is goed gelukt. Ook ben ik er trots op dat ik een financieel gezonde organisatie achterlaat. Bovendien behaalden we veel mooie resultaten voor de regio. Regionale samenwerking is niet meer weg te denken, maar is wel toe aan een volgende stap.”

Het dagelijks bestuur vindt het jammer dat Dircks eerder terugtreedt.

Paul Depla, voorzitter RWB, “we hebben begrip voor het besluit van Mart. We danken hem voor zijn jarenlange inzet voor de versterking van Regio West-Brabant. Zonder hem was de samenwerking veel minder tot stand gekomen.”

Binnenkort start een procedure voor de opvolging, waarvan de invulling naar verwachting begin 2017 bekend zal zijn.

Loopbaan

Mart studeerde in 1977 af als stedenbouwkundige aan de Technische Hogeschool in Eindhoven. Daarna werkte hij in het onderwijs, bij een architectenbureau en als stedenbouwkundige bij de gemeente Venray. Ook werkte hij jarenlang bij de gemeente Papendrecht waar hij meerdere managementfuncties had en aan de wieg stond van de regionale samenwerking in de Drechtsteden. Van 2000 tot 2012 was hij gemeentesecretaris in Etten-Leur.

Geef een reactie