Acht bestuurders betrapt tijdens alcoholcontroles

De politie heeft vrijdagavond 1 juli 2016 achtereenvolgens op de Lunetstraat in Breda en op de Bredaseweg in Rijsbergen een alcoholcontrole gehouden. Er werden 8 bestuurders betrapt die teveel alcohol hadden gedronken.

De percentages varieerden van 115 ugl (voor een beginnend bestuurder) tot 480 ugl. Tijdens de controles werden ook drie openstaande boetes geïnd van respectievelijk 68, 106 en 1207 euro. Verder werden nog bekeuringen uitgedeeld voor niet handsfree bellen, rijden door een gesloten verklaring en rijden zonder licht.

Ongevalsrisico

Het drinken van ongeveer 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico met 100%. Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo”n 150 doden vallen en er 3.000 tot 4.000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen vijf jaar). Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. In de afgelopen jaren is zowel het aantal als het percentage verkeersdoden door alcohol teruggelopen. Elke verkeersdode is er nog steeds één teveel. Daarom blijven politie en justitie zich inzetten tegen alcohol in het verkeer.

Geef een reactie